Vad vill du lära dig?

Känner du ett stort engagemang för jorden, dess utveckling genom tiden och för vår miljö nu och i framtiden? Då har du kommit rätt. Vår institution finns både Uppsala och Visby. 
Våra program och kurser

Utbildning vid institutionen för geovetenskaper

Som student vid en av Europas mest heltäckande geovetenskapliga institutioner får du en utbildning i toppklass[*]. Du pluggar vid ett av universitetets mindre och kanske mest jordnära campus, Geocentrum. Några av våra utbildningar ges också på Campus Gotland. Här möter du erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från klimat, energi och naturresurser, till livets utveckling, naturkatastrofer och hållbar utveckling.

Forskarutbildning

Enligt internationella utvärderingar har Uppsala universitet bland Europas mest heltäckande forskning inom geovetenskap. Dess unika bredd inom utbildning och forskning och omfattande globala fältarbete bidrar till kunskap om vår planets egenskaper, system och utveckling.

Bli doktorand på Geo

CEMUS

Vid CEMUS, Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, har du möjligheten till att studera en mängd olika kurser inom ämnena miljö, utveckling och hållbarhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig och strävar efter att komplimentera andra kurser vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Kurserna är uppbygga genom ett nära samarbete mellan studenter, lärare, forskare, universitetsadministratörer och samhällsaktörer.

Plugga på Gotland

Studenter på Campus Gotland får ta del av det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus i hjärtat av underbara Visby.

Utlandsstudier och MFS

Vid institutionen för geovetenskaper har du möjlighet att göra en del av din utbildning utomlands. Genom att studera eller praktisera i ett annat land har du stora möjligheter att förbättra dina språkkunskaper, öka din kulturella förståelse och få en värdefull merit till arbetsmarknaden. Utlandsstudier ger en unik erfarenhet och är för många studenter en av de bästa upplevelserna under hela studietiden.