Vad vill du lära dig?

Läs en utbildning där du kan göra skillnad. Hos oss kan du läsa ett helt program, enstaka kurser, gå en sommarklurs eller läsa på distans. Vår institution finns både Uppsala och Visby. 
Att läsa vid universitetet

Utbildning vid institutionen för geovetenskaper

Som student vid en av Europas mest heltäckande geovetenskapliga institutioner får du en utbildning i toppklass[*]. Du pluggar vid ett av universitetets mindre och kanske mest jordnära campus, Geocentrum. Några av våra utbildningar ges också på Campus Gotland. Här möter du erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från klimat, energi och naturresurser, till livets utveckling, naturkatastrofer och hållbar utveckling.

Fyra personer i hjälm klättrar och utför mätningar på ett stenblock. Foto.

Forskarutbildning

Enligt internationella utvärderingar har Uppsala universitet bland Europas mest heltäckande forskning inom geovetenskap. Dess unika bredd inom utbildning och forskning och omfattande globala fältarbete bidrar till kunskap om vår planets egenskaper, system och utveckling.

Bli doktorand på Geo

CEMUS

Vid CEMUS, Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, har du möjligheten till att studera en mängd olika kurser inom ämnena miljö, utveckling och hållbarhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig och strävar efter att komplettera andra kurser vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Kurserna är uppbyggda genom ett nära samarbete mellan studenter, lärare, forskare, universitetsadministratörer och samhällsaktörer.

Ett antal personer i profil i en föreläsningssal. Foto.

Utlandsstudier och MFS

Vid institutionen för geovetenskaper har du möjlighet att göra en del av din utbildning utomlands. Genom att studera eller praktisera i ett annat land har du stora möjligheter att förbättra dina språkkunskaper, öka din kulturella förståelse och få en värdefull merit till arbetsmarknaden. Utlandsstudier ger en unik erfarenhet och är för många studenter en av de bästa upplevelserna under hela studietiden.

Ett antal färgglada höghus framför ett snötäckt berg. Foto.