Samverkan
Vi samarbetar gärna med skolor och allmänhet. Skolklasser är välkomna på studiebesök eller så kan vi ses på Scifest.
Våra forskare medverkar regelbundet i media och vi deltar också i flera forskningssamarbeten både inom landet och internationellt.
Forskningssamarbeten och nätverk
Institutionen för geovetenskaper har många samarbeten både inom och utanför Uppsala universitet. Bland dessa finns:
- Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, Cemus, är ett samarbete med SLU för att främja forskning och utbildning inom hållbar utveckling.
- Centrum för naturkatastrofslära, CNDS, är ett nationellt kunskapscentrum för naturkatastrofer med verksamma deltagare från Uppsala universitet, Försvarshögskolan och Karlstads universitet.
- Uppsala University Sustainability Initiatives – UUSI, är en femårig satsning där forskare från de tre vetenskapsområdena tillsammans arbetar för att finna nya lösningar för en mer hållbar framtid.
- Svenska nationella seismiska nätet, SNSN, samlar in seismiskt data från svenska jordskalv, ca. 500 - 700 skalv per år.
- Blått centrum Gotland (BCG) är ett samverkansprojekt mellan Uppsala universitet, Länsstyrelsen i Gotlands län och Region Gotland.
Samverkan på fakultetsnivå
Teknisk- naturvetenskapliga fakulteten har en gemensam enhet för samverkan med framförallt skolan på lågstadiet, mellanstadie och högstadiet samt gymnasiet, men även allmänhet, näringsliv och samhälle. De samordnar bland annat studiebesök på institutionen och SciFest, som är en årlig vetenskapsfestival där våra forskare är med. TekNat samverkan

Geoturism

Projektet Fostering Geotourism on Central Baltic Islands syftar till att främja allmänhetens kunskap om vårt geologiska arv och är ett samarbete med NGO Geoguide Baltoscandia i Estland.
ALUMNNÄTVERKET

Uppsala universitets alumnnätverk är ett nätverk för tidigare studenter och en global mötesplats för karriärutveckling och professionellt kontaktskapande. Alumnnätverket är till för alla som studerat, arbetar eller har arbetat vid Uppsala universitet. Även våra hedersdoktorer, gästforskare, styrelseledamöter och andra som står universitetet nära räknas som alumner.