Hoppa till huvudinnehållet
Uppsala universitet
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Universitetet
  • Student
  • Alumn
  • Bibliotek
International site
Logga in
  • Student
  • Medarbetare
  • Alumn
Uppsala universitet
Uppsala universitet Uppsala universitet Institutionen för geovetenskaper
Institutionen för geovetenskaper
  • Utbildning
  • Student
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Uppsala universitet Institutionen för geovetenskaper Om oss Jobba hos oss Tjänst
This page in English
Lyssna
  • Utbildning
  • Student
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss

Doktorand i meteorologi med inriktning mot extremväder i kustzoner

Publicerad: 2020-12-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vi söker en doktorand till Institutionen för geovetenskaper, programmet för Luft-, vatten och landskapslära med tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste, med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig från jordens kärna till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling under flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se.

CNDS, Center för naturkatastroflära är et nationellt center for forskning av relevans för naturkatastrofer. Forskningen vid CNDS syftar till att förebygga och hantera samhällsrisker genom att öka kunskap och medvetenhet om dynamik och konsekvenser av naturkatastrofer.

Doktorandprojektet fokuserar på extrema meteorologiska händelser I kustzoner med potentiell påverkan på kustnära infrastrukturer och marin energiproduktion. Kombination av extrema händelser (vind, vågor isförhållanden, havsnivåer) liksom kedjereaktioner av händelser kan potentiellt ha stor påverkan på t.ex. energiproduktionen över stora områden. Projektet fokuserar på fysikaliska förståelsen av extremhändelser genom att ta hänsyn till interaktion hav-atmosfär och att använda numeriska modeller med mycket hög upplösning. Resultaten kommer att användas tillsammans med ingenjörsaspekter och för att analyser risker för samhället. Samarbeten inom CNDS ger en interdisciplinär plattform att dela kunskap och lära av varandra inom området naturkatastrofforskning.

Kvalifikationskrav: Den sökande skall ha naturvetenskaplig akademisk examen med inriktning mot meteorologi eller motsvarande. Annan teknisk eller naturvetenskaplig examen tillsammans kan även beaktas, särskilt inom ingenjörsvetenskap. Kunskaper inom matematik och fysik är ett krav samt grundläggande datorvana.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av programmering och numerisk modellering numeriska metoder är meriterande.

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande beskriver sina forskningsintressen, CV, bestyrkta kopior av examensbevis och betyg och kontaktdetaljer till referenspersoner. Examensarbete och rekommendationsbrev kan också bifogas om de finns tillgängliga.

Innehavare av doktorandanställning skall främst ägna sig åt egen forskarutbildning. Övrig tjänstgöring vid institutionen, som avser utbildning och administrativt arbete kan ingå inom ramen för anställningen (max 20 %). För anställning som doktorand krävs att innehavaren är antagen eller kommer att antas till forskarutbildning, där graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen är avgörande.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap 1-7§§ samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/. Lokala riktlinjer finns fastställda för löneinplacering.

Lön: Enligt lokalt kollektivavtal för doktorander.

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 7.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna Rutgersson, tel. 018-471 25 23, e-post anna.rutgersson@met.uu.se eller Erik Nilsson, e-post erik.nilsson@met.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 februari 2021, UFV-PA 2020/4855.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Placering: Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Anställningsform: Heltid , Visstidsanställning längre än 6 månader

Lön: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Uppsala

Län: Uppsala län

Land: Sverige

Facklig företrädare: ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se

Referensnummer: UFV-PA 2020/4855

Sista dag för ansökan: 2021-02-01

Logga in och sök jobbet
Skriv ut

Kontakta oss

Kontaktpersoner
Medarbetare
Studievägledning

Presskontakt
Universitetsbiblioteket

Vi finns även på:
Facebook - Uppsala universitetYoutube - Uppsala universitet

Besök oss

Geocentrum
Adress
Villavägen 16
752 36 Uppsala
Öppettider
Vardagar 08.00-16.30

Campus Gotland
Adress
Cramérgatan 3
621 57 Visby
Öppettider
Vardagar 07.30-17.00

Genvägar

Geofysik
Luft-, vatten- och landskapslära
Mineralogi, petrologi och tektonik
Naturresurser och hållbar utveckling
Paleobiologi
Vindenergi Campus Gotland

Studentservice
Jobba hos oss
Studentportalen
Medarbetarportalen
Interna webbplatsen

© Uppsala universitet Telefon: 018-471 00 00 Box 256, 751 05 Uppsala
Organisationsnummer: 202100-2932 Momsregistreringsnummer: SE202100293201 PIC: 999985029 Registrator Om webbplatsen Dataskyddspolicy

Uppsala universitet använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om kakor.